Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σαλάτα με σπανάκι και ντρέσινγκ πετιμεζιού


Υλικά:
Φύλλα από σπανάκι πολύ τρυφερά σε ποσότητα μιας σαλατιέρας
2-3 (μόνο) φύλλα μαρουλιού
1-2 κρεμμυδάκια πράσινα
2 κουταλιές σουσάμι αναποφλοίωτο, ελαφρά καβουρντισμένο
5-6 καρύδια χοντροκοπανισμένα
Αλάτι
Για το ντρέσιγκ:
1 φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ λάδι εκλεκτό (όχι καλά γεμάτο)
1/3 του παραπάνω φλυτζανιού ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά ξύδι κοινό
Το χυμό μιας κούπας λεμονιού
1 κουταλιά πετιμέζι ( ή και περισσότερο αν σας αρέσουν τα εντόνως γλυκόξινα)
Μια κουταλιά μουστάρδα (προαιρετικά) 
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά του ντρέσιγκ σε βαζάκι που κλείνει καλά και τα χτυπάμε να αποκτήσουν υφή γαλακτώματος.
Κόβουμε τα πράσινα σε μεγαλούτσικα κομμάτια σε ρηχή σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, προσθέτουμε τα καρύδια και περιχύνουμε με το ντρέσιγκ αφού το ξανακτυπήσουμε λίγο ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου