| |
| Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό ψάρια για τηγάνι (γόπες ή σαρδέλα) 2 κουταλιές ξύδι 2 σκελίδες σκόρδο 4 κουτ σούπας πετιμέζι 3 κουταλιές αλεύρι 3 κουταλιές λάδι 1 φλιτζάνι νερό αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα των ψαριών αλεύρι για το αλεύρωμα των ψαριών |
| |
|
Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά , τα αλατίζουμε , τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα.
|
|
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σαβόρ. Βάζουμε τις 3 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, τις ζεσταίνουμε και ροδίζουμε το σκόρδο, σβήνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε το πετιμέζι και το ξύδι.
|
|
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η σάλτσα να γίνει πηκτή και μελωμένη. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε τα ψάρια μας. Τα σερβίρουμε και ζεστά και κρύα και διατηρούνται για καιρό στο ψυγείο.
|
| |
|
|
| |
|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου