Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο

Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
 
 
 Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ψάρια για τηγάνι (γόπες ή σαρδέλα)
2 κουταλιές ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ σούπας πετιμέζι
3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα των ψαριών
αλεύρι για το αλεύρωμα των ψαριών
 
Καθαρίζουμε τα ψάρια καλά , τα αλατίζουμε , τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σαβόρ. Βάζουμε τις 3 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, τις ζεσταίνουμε και ροδίζουμε το σκόρδο, σβήνουμε με 1 φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε το πετιμέζι και το ξύδι.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η σάλτσα να γίνει πηκτή και μελωμένη. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε τα ψάρια μας. Τα σερβίρουμε και ζεστά και κρύα και διατηρούνται για καιρό στο ψυγείο.
  
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου